Psychologische behandeling
Als je uit balans bent of klachten hebt waar je niet uitkomt, kan psychologische behandeling helpen. Tijdens de intake, meestal twee gesprekken, kijken we wat er aan de hand is, wat er nodig is en of er een wederzijdse klik is. Als die er is maken we een behandelplan, waar we mee aan de slag gaan.
In de gesprekken onderzoeken we je vraag of klachten, waar je tegenaan loopt en wat je graag wilt. Samen kijken en bespreken we wat bij je past en wat haalbaar is, voor nu en voor in de toekomst. Veranderingen zijn soms best lastig en vragen tijd en energie van je.
We kiezen samen een aanpak op basis van de hulpvraag en de behandeldoelen, meestal is dat vanuit de methodieken ACT of EMDR waarbij er gewerkt kan worden met huiswerkopdrachten zoals het vergtoten van de psychologische vaardigheden. Soms heeft een cliënt behoefte aan een luisterend oor of een onafhankelijk klankbord.
De behandelingen zijn over het algemeen kortdurend, rond de tien gesprekken, als er blijkt dat er tijdens de intake of later in de behandeling meer intensieve behandeling nodig is dan verwijs ik naar een vrijgevestigde collega of organisatie die behandelingen in de Specialistische GGZ aanbiedt.
Met welke klachten kun je niet bij mij terecht?
Als je last hebt van een acute psychose of een ernstige verslaving, je ernstig suïcidaal bent, of een aan autisme verwante stoornis hebt, dan kan ik je in onze praktijk niet helpen. Je kunt je dan door je huisarts laten verwijzen naar een GGZ-instelling voor Specialistische GGZ.